top of page

zo 19 nov

|

Utrecht

Saffron

https://www.theaterkikker.nl/agenda/what-you-see-festival?fbclid=IwAR11kp4Izzmn0AGiofL_TJWDrukBpbndsSKTo0rmLgSVn9cmOGxw9eT3E6Y

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Saffron
Saffron

Tijd en locatie

19 nov 2023, 12:00 – 13:00

Utrecht, Ganzenmarkt 14, 3512 GD Utrecht, Nederland

Over het evenement

De Palestijnse danseres Hala Salem gaat op zoek naar wat het begrip ‘thuis’ voor haar betekent in een omgeving die haar constant bevraagt en bestookt.

In wereldpremière bij Theater Kikker in het kader van What You See Festival.

persoonlijke zoektocht naar het lichaam als thuis Wat als jouw land bezet is en als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? Wat als je als Palestijnse en als danseres te mannelijk bent om vrouwelijk te zijn en te vrouwelijk om mannelijk te zijn? Waar vind je dan een thuis?

verhalende dans Choreograaf en danser Hala Salem, geboren en getogen in Deir Hanna, vond dat in haar lichaam en neemt je mee in haar verhalende en fysieke dans.

coming of age Saffron is een coming of age verhaal over het vormen van je identiteit. Want hoe leer je van jezelf houden? Op een baanbrekende mix van Arabische folk en elektronica van Lynn Adib hervindt Salem haar lichaam als een thuis. Een thuis als heilige plek die zweeft tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, tussen hechting en onthechting en tussen haarzelf vinden en verliezen.

Samen met Storytelling Centre en CC Amstel coproduceert What You See dit persoonlijke werk over het lichaam als bron van geborgenheid.

credits: concept, choreografie, tekst, performance: Hala Salem | regie, tekst: Arjen Barel | compositie, muziek: Lynn Adid, Zeid Hamdan) | dramaturgie: Inge Koks | geproduceerd door Storytelling Centre in coproductie met CC Amstel en What You See Festival

photo credits: Annette Demirjian

Deel dit evenement

bottom of page