top of page

\Five questions you always wanted to ask a terrorist

Op een vliegveld in Istanbul, de hoofdslagader tussen oost en west, ontmoeten twee terroristen elkaar aan een tafeltje bij de Burger King. De een (joods) komt gedesillusioneerd terug van een geslaagde missie, de ander (moslim) is enthousiast op weg om zich aan te sluiten bij een terroristische beweging om zo te vechten voor een betere wereld.

 

Terwijl de acteurs Raffa en Souf zich voornemen om dit verhaal voor het publiek te spelen komen ze in de problemen met hun eigen persoonlijke standpunten ten opzichte van extremisme, radicalisering en de absurditeit van deze ontmoeting. Het is dan ook de vraag of ze überhaupt wel aan het spelen van het verhaal toekomen.

 

Five questions you always wanted to ask a terrorist is een persoonlijke zoektocht van twee acteurs, de Israëlische Raphael Rodan (later vervangen door Yorke Mulder) en de Nederlands/Marokkaanse Soufiane Moussouli, over de vraag ‘Wat drijft een terrorist?’ Hun motivatie om dit stuk te maken is de gedeelde fascinatie over hetgeen in de wereld gebeurd op het gebied van terrorisme en hoe ze zich daar toe kunnen/willen verhouden en wat het effect is van radicalisering op hun persoonlijke leven.

Spel: Raphael Rodan/Yorke Mulder, Soufiane Moussouli

Tekst en dramaturgie: Arjen Barel

Eindregie: Marjan Barlage

bottom of page