top of page
HuisvolVerhalen5-scaled.jpg
HuisvolVerhalen10-scaled.jpg
HuisvolVerhalen2-scaled.jpg

\Huis vol verhalen

24 en 26 september was het Talentenhuis een podium voor de verhalen die haar bewoners omringen.

 

Sommige verhalen werden verteld, anderen gedanst of vertaald naar muziek.

Theatergangers kregen een polsbandje en lieten zich verrassen door 3 unieke voorstellingen. 

ICK Dans Amsterdam gaf een show in het trappenhuis. Er was een danschoreografie en beneden lagen dansers die spoken word uitvoerden. Over ‘thuis zijn in west’, groei, joy en vrijheid van meisjes. 

Fouad Lakbir gaf de de generatie twintigers die in Osdorp opgroeide, maar zich zeer waarschijnlijk hier geen eigen huis kunnen veroorloven, een stem. Hij onderzocht en liet onder meer hun verhaal zien. 

Meervaart Jong verraste met ijzersterk acteerwerk en hun voorstelling over schaamte, een gevoel dat iedereen in Osdorp en de wereld erbuiten (her)kent.

Cultuur Generatie liet zien dat het in deze tijden belangrijk is dat we er voor elkaar zijn. Ook als de ander niet helemaal is zoals jij. Bied je hem, haar, hen dan nog steeds je schouder aan om op te leunen?

Bij het Amsterdams Andalusisch Orkest zat je bij een kampvuur en werd je door ritmes en klanken meegenomen in een hele andere wereld. Een bijzondere ervaring die alle zintuigen beroerde.

Marjolein Frijling onderzocht speciaal voor Huis vol Verhalen hoe veilig zij zich als vrouw voelt in Osdorp. Wat is echt en wat bestaat alleen in haar verbeelding? Een af en toe grimmige, urgente voorstelling met ook hoop, licht en opluchting.

Wat was het een prachtig weekend! Dank aan iedereen die het mogelijk maakte.

bottom of page