top of page

\Kingdom of Fire and Clay

De wieg van de één stond in Iran, die van de ander in Israël. Gezworen vijanden? Of de beste vrienden? Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani leerden elkaar enkele jaren geleden tijdens het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam kennen en meteen ontstond het idee om samen een voorstelling te maken. Begeleid door twee muzikanten (Anastasis Sarakatsanos & Bas Kisjes) duiken ze in hun eigen verleden, de cultuur van hun geboorteland en pluizen ze hun familie uit. Samen op zoek naar een nieuw thuis.

 

Kingdom of Fire and Clay (Iran vs. Israël) is een internationaal samenwerkingsproject tussen de vertellers Sahand Sahebdivani, geboren in Iran, woonachtig in Amsterdam, en Raphael Rodan, geboren in Israël en inmiddels ook woonachtig in Amsterdam. Door middel van het vertellen van verhalen gaan zij op zoek naar hun wortels, hun identiteit en naar de verschillen en de overeenkomsten. Geboren in de twee landen die op dit moment elkaar het meest naar het leven staan, gebruiken zij vooroordelen en stereotypen om te laten zien dat ze misschien helemaal niet zo van elkaar verschillen. Muziek speelt een belangrijke rol in de voorstelling.

 

Op die manier ontstond een productie die beslist vernieuwend is voor wat er gebeurt op het gebied van storytelling in Nederland, maar die ook liett zien dat verschillen groot kunnen lijken maar het vaak niet zijn.

Spel: Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani

Muziek: Anastasis Sarakatsanos en Bas Kisjes

Regie: Vasile Nedelcu

bottom of page