top of page
Lucky day.jpg

\LUCKY DAY
Marjolein Frijling, Quesa,
Samuel van Belle, Robbie  Wallin

Kom naar de voorstelling en sla je slag!

Misschien is het wel jouw Lucky Day.

 

De vraag is wel: wat doe je als je straks daadwerkelijk de hoofdprijs wint? Je mag er nu alvast over nadenken: houd je het prijzengeld zelf of geef je het weg aan een ander? De ander die diep in de schulden zit en van rustig slapen alleen maar kan dromen.

 

WARNING: Na het zien van de theatrale thriller-docu Lucky Day is het mogelijk dat je die nacht zelf niet kunt slapen.

 

Lucky Day is de nieuwe voorstelling van Storytelling Centre en Marjolein Frijling en gaat over schulden. Vooral over wat het met je doet om schulden te hebben. Op basis van de verhalen van jongeren met schulden maakt Marjolein met drie performers, waarvan twee ervaringsdeskundig, een indringende productie.

 

Lucky Day is tot stand gekomen in samenwerking met ONSbank, een organisatie die jongeren helpt met hun schuldenproblematiek.

Regie en concept: Marjolein Frijling

Spel: Samuel van Belle, Quesa, Robbie Wallin en Marjolein Frijling

Dramaturgie: Arjen Barel

Marjolein Frijling studeerde culturele antropologie aan de UvA en ging vervolgens naar de Toneelacademie in Maastricht waar ze haar regie-opleiding afrondde in 2009.  

 

De afgelopen jaren maakte Marjolein o.a. de theatervoorstellingen 180 Amsterdammers, Fogo Correndo, Held(in) en Road Trippin', waarbij ze storytelling combineert met journalistiek/antropologie en live-muziek. Deze voorstellingen werden getoond in diverse theaters en festivals in Nederland, zoals Internationaal Theater Amsterdam, Podium Mozaïek, Oerol Festival, Over 't IJ, Amsterdamse Bostheater (Boslab), Tolhuistuin, Artistieke Klimaattop en Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tevens toont ze regelmatig haar werk en geeft ze storytelling workshops in het buitenland, o.a. in theaters en op festivals in Kaapstad, Praag, Edinburgh, München, Perth (Aus) en Warschau. Daarnaast werkt Marjolein als radiomaker en presentator o.a. voor het programma Radiolab, een talkshow waarbij ze in gesprek gaat met jongeren over maatschappelijke thema's en dat ze sinds 2015 uitvoert i.s.m. Openbare Bibliotheek Amsterdam en Publieke Omroep Amsterdam. Ook geeft ze regelmatig podcast/storytelling workshops aan jongeren in opdracht van o.a. Gemeente Amsterdam, ONS Bank en Storytelling Centre.  

 

Marjolein
Frijling

bottom of page