top of page
annette demirjian-44.jpg

\SAFFRON
Hala Salem

Persoonlijke zoektocht naar het lichaam als thuis


Als jouw land bezet land is en als jouw lichaam steeds ter discussie wordt gesteld? Als Palestijnse en als danseres die te mannelijk is om vrouwelijk te zijn en te vrouwelijk is om mannelijk te zijn? Waar vind je dan een thuis? Choreograaf en danser Hala Salem, geboren en getogen in Deir Hanna, vond dat in haar lichaam en neemt je mee in haar verhalende en fysieke dans. Saffron is een coming of age verhaal over het vormen van je identiteit.  Hoe leer je van jezelf houden? Op de baanbrekende mix van Arabische folk en elektronica van Lynn Adib hervindt Salem haar lichaam als een thuis. Een heilige plek die zweeft tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, tussen hechting en onthechting,  tussen haarzelf vinden en verliezen.

Samen met Storytelling Centre coproduceren  CC Amstel en What You See dit persoonlijke werk over het lichaam als bron van geborgenheid.

Concept, choreography, text, performance: Hala Salem

Direction, text: Arjen Barel

Composition, music: Lynn Adib

Video and visual design: Ghenwa noiré

Produced by Storytelling Centre in coproduction with CC Amstelandn What You See Festival

* English spoken

Hala Salem (1996) is naast danseres ook choreograaf, actrice, dansdocent en workshopbegeleider. Ze is geboren in Deir Hanna en gevestigd in Haifa. Hala begon haar professionele opleiding aan de Haifa Dancers Training Workshop en behaalde haar Bachelor's degree in Danstheater aan het West-Galilee Academic College. Gedurende haar hele danscarrière heeft Hala solo opgetreden, met lokale dansgroepen en heeft ze meegewerkt aan verschillende muziekvideo's.

 

 

Arjen Barel (1973) is niet alleen regisseur maar ook storytelling coach en schrijver van verschillende publicaties over gebruik van storytelling als methode voor persoonlijke groei en sociale impact. Hij is de oprichter en directeur van Storytelling Centre, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van het delen van verhalen, nationaal en internationaal en zowel artistiek als sociaal maatschappelijk. Het centrum staat nationaal en internationaal bekend als trainingscentrum, festivalproducent, producent van actuele voorstellingen van jong storytelling talent en als supporter van culturele diversiteit en verbinder tussen verschillende culturele achtergronden.

Hala
Salem

Arjen
Barel

bottom of page