beeld slakje.jpg
SPT12.jpg
SPT10.jpg

\Slakje

Gerardjan Rijnders ontmoette via een datingsite een man. Hij noemde zich ‘Jack’. Of Gerardjan er wel van op de hoogte was dat deze man een escort was? Dat was Gerardjan – nogal naïef – niet. Omdat hij vermoedde dat er wel eens een interes- sant verhaal in deze man zou kunnen zitten vroeg hij hem of hij hem mocht interviewen. Aanvankelijk mocht dit niet, maar na enige tijd zocht de man toch weer contact; dat hij ervoor open stond mits het discreet kon gebeuren. Tijdens de interviews die Gerardjan opnam op zijn telefoon, vervormde de man zijn stem en liet Gerardjan beloven dat, nadat Gerardjan met de opnames had gedaan wat hij van plan was, hij ze zou vernietigen. Dat heeft hij ook gedaan.

Deze interviews zijn de basis voor Slakje, een aangrijpende voorstelling waarin Thijs Prijn het verhaal van 'Jack' vertelt. En in zijn huid kruipt. In een regie van Gerardjan Rijnders.

“tekst die ondanks de gruwel knap is opgebouwd als een litanie van het kwaad, (…) een acteur die zijn verhaal weergaloos ingetogen en aangrijpend vertelt. Dit is documentair theater zonder opsmuk, maar met grote impact.” Hein Janssen, Volkskrant

Slakje is een coproductie van Kat op het Spek en Storytelling Centre

Tekst en regie: Gerardjan Rijnders

Spel: Thijs Prijn

Vormgeving: Roelof Pothuis

Speeldata

 

 

- Vrijdag 4 november 2022 18.30 - 20.10 The Amsterdam Storytelling Festival