top of page

\Sons of Abraham

Na hun eerdere voorstellingen: Kingdom of  Fire and Clay en My Father Held a Gun (Winnaar Amsterdam Fringe Gold Award 2017) - waarin Raphael Rodan (1980, Israël) en Sahand Sahebdivani (1980, Iran) zichzelf en hun (familie)band bevroegen, kruipt dit succesvolle duo nu in de huid van iemand anders…

 

‘When you love someone so much – you’d rather kill them than leave them’

De Koerdisch-Iraakse broers Adil en Sami(r) doen hun laatste nachtdienst als schoonmakers van een bordeel in de Rosse Buurt. Ze staan op het punt terug te keren naar Irak, om hun moeder die onlangs is overleden een waardig afscheid te geven. Maar over hun plannen daarna zijn ze niet eerlijk geweest naar elkaar.

Een barre vluchttocht en 5 jaar leven in illegaliteit heeft de broers veranderd. Sami ambieert het Westerse leven in zijn volle glorie, vooral de vrije moraal. Adil mist het collectieve levensgevoel uit zijn thuisland en kijkt steeds meer naar zijn religieuze wortels.

Terwijl de broers schoonmaken en het op handen zijnde vertrek bespreken, gaan we terug in de tijd. Met verhalen over de vlucht, westerse waarden, oosterse normen, uitsluiting, assimilatie en het immense interne conflict dat beide broers ervaren.

In Sons of Abraham is niets zeker, en niks zo zwart-wit als het op het eerste gezicht gepresenteerd wordt.

Credits

Een productie van Storytelling Centre

Spel: Raphael Rodan en Sahand Sahebdivani

Regie: Tom Radcliffe

Tekst: Raphael Rodan, Sahand Sahebdivani en Tom Radcliffe

Decor: Mirko Lazović

Beeld: Raymond van Mil

 

Deze voorstelling is in het Engels

Check hier de speellijst. 

bottom of page