top of page
arjenenpatrick.jpg

\Tot de dood...
Arjen Barel, Marjolein Frijling

Daar zit je dan, met zijn tweeën op de bank, anderhalve meter uit elkaar – nog voordat die anderhalve meter een begrip werd. Ik wilde op ‘m springen, zodat hij kon gaan gillen: ‘Help, bel Amnesty, ik word geplet.’ Gevolgd door: ‘Voor je het weet staat ook Greenpeace voor de deur…save the whale.’ Op dat moment wilde ik aan hem vragen: ‘Wat voel je, wat denk je?’ Maar ik durfde het niet. In plaats daarvan zei ik: ‘Pat, we gaan er doorheen komen. Maak je geen zorgen. Het komt goed.’ Dooddoeners…

Drie jaar geleden nam Arjen Barel afscheid van zijn man. Na twee jaar ziekte kwam het onherroepelijke moment. Arjen vertelt over het leven met een ongeneeslijk zieke partner, het doorleven na de dood en het omgaan met verlies. Eerlijk, puur en kwetsbaar.  

NB dit stuk wordt in een kleine setting, met het publiek op het podium, om de verteller heen, gespeeld. Er is daarom maar een beperkt aantal kaartjes per opvoering beschikbaar.   

Spel: Arjen Barel

Regie: Marjolein Frijling

Arjen Barel (1973) is niet alleen acteur en regisseur maar ook storytelling coach en schrijver van verschillende publicaties over gebruik van storytelling als methode voor persoonlijke groei en sociale impact. Hij is de oprichter en directeur van Storytelling Centre, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van het delen van verhalen, nationaal en internationaal en zowel artistiek als sociaal maatschappelijk. Het centrum staat nationaal en internationaal bekend als trainingscentrum, festivalproducent, producent van actuele voorstellingen van jong storytelling talent en als supporter van culturele diversiteit en verbinder tussen verschillende culturele achtergronden.

In het dagelijks leven is hij altijd bezig met verhalen. Achter de schermen, als regisseur. Dan werkt hij met persoonlijke verhalen van anderen. Hij vraagt hen kwetsbaar te zijn. Zichzelf te laten zien. Met deze voorstelling vraagt hij dat aan zichzelf. 

Arjen
Barel

Marjolein Frijling studeerde culturele antropologie aan de UvA en ging vervolgens naar de Toneelacademie in Maastricht waar ze haar regie-opleiding afrondde in 2009.  

 

De afgelopen jaren maakte Marjolein o.a. de theatervoorstellingen 180 Amsterdammers, Fogo Correndo, Held(in) en Road Trippin', waarbij ze storytelling combineert met journalistiek/antropologie en live-muziek. Deze voorstellingen werden getoond in diverse theaters en festivals in Nederland, zoals Internationaal Theater Amsterdam, Podium Mozaïek, Oerol Festival, Over 't IJ, Amsterdamse Bostheater (Boslab), Tolhuistuin, Artistieke Klimaattop en Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tevens toont ze regelmatig haar werk en geeft ze storytelling workshops in het buitenland, o.a. in theaters en op festivals in Kaapstad, Praag, Edinburgh, München, Perth (Aus) en Warschau. Daarnaast werkt Marjolein als radiomaker en presentator o.a. voor het programma Radiolab, een talkshow waarbij ze in gesprek gaat met jongeren over maatschappelijke thema's en dat ze sinds 2015 uitvoert i.s.m. Openbare Bibliotheek Amsterdam en Publieke Omroep Amsterdam. Ook geeft ze regelmatig podcast/storytelling workshops aan jongeren in opdracht van o.a. Gemeente Amsterdam, ONS Bank en Storytelling Centre.  

 

Marjolein
Frijling

bottom of page