Z O M E R C U R S U S \ 2 0 2 0 \ AFGELOPEN

IDClub-logo2_edited.jpg

Ontdek, Ontwikkel en Vertel Verhalen

ID \ Club 

is een storytelling-theaterclub voor jonge Amsterdammers die hun verhaal ontdekken, ontwikkelen en vertellen. Vind je het leuk om een verhaal te vertellen én te luisteren naar anderen? Deze zomer organiseert de ID Club een nieuwe zomercursus storytelling. Een week lang werk jij aan de kunst van storytelling. De ID Club draait niet om standaard praatjes. Wel om aandacht en oprechte verhalen. Daarom staat niet performen, maar goed luisteren naar elkaar centraal. Zo wordt iedereen gehoord en worden alle verhalen beter. Samen met een regisseur maak je gedurende de week een eigen verhaal dat je vertelt tijdens een open voorstelling en wordt opgenomen voor een podcast. Het is helemaal jouw verhaal, luister hier naar de verhalen van eerdere ID Club-leden!

 

Wanneer is de zomercursus?

27 t/m 31 juli, maandag t/m vrijdag, tussen 11:00 en 15:30, inclusief pauze.

Heb je ervaring nodig?

Nee! Iedereen tussen de 18 en 30 jaar is welkom.

Moet je al een verhaal hebben?

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen al een verhaal heeft, wij helpen je jouw verhaal te ontdekken.

 

Is er dan helemaal geen vereiste?

Jawel, wij werken het liefst met leuke en gemotiveerde mensen!

En corona dan?

Vanwege Covid-19 houden we ons uiteraard aan leefregels opgesteld door de overheid. Hierom houden wij de groep klein, maximaal 10 deelnemers, en regelen wij een extra grote theaterstudio, waarin wij gepaste afstand kunnen garanderen!

 

Hoeveel kost de deelname?

We vragen een eigen bijdrage van €50, met name om tijdens de werksessies en repetities wat te eten en te drinken te kunnen kopen!

 

Waarom is deze gave zomerworkshop zo goedkoop?

Stichting Storytelling Centre is initiator van de ID Club. Wij maken ons hard voor storytelling in de maatschappij omdat wij geloven dat het delen van verhalen leidt tot persoonlijke ontwikkeling, verbinding en sociale impact. Al 10 jaar geven wij workshops in binnen- en buitenland: in Palestina en Israel met ouders van slachtoffers van beide partijen aan één tafel (!), in de Balkan met de LGTBQ+ community en in Amsterdam Nieuw-West met werkloze 50-plussers met een taalachterstand. Onze coaches zijn goed in het creëren van een veilige omgeving waarin normale mensen durven de twijfels en tegenslagen te delen waaruit ieder goed verhaal bestaat. Vervolgens geven we de tools om met elkaar aan de verhalen te werken. Naast dat dit leerzaam is (en bijvoorbeeld handig voor een sollicitatie of presentatie) is het vooral heel leuk!

 

Storytelling Centre werkt meestal met groepen in de samenleving die extra aandacht verdienen, maar we zien ook dat gewone jongeren nauwelijks de kans krijgen om hun hart te luchten. Dat terwijl de jongeren in Amsterdam momenteel aardig wat voor hun kiezen kunnen krijgen. Omdat we het oprecht gek vinden hoe weinig tijd zij hebben om hun verhaal te doen zijn we begonnen met de ID Club. Het is een project gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam, om jongeren van verschillende achtergronden elkaar te laten ontmoeten om met elkaar verhalen te delen. Onze droom is dat na een paar van deze trajecten er een groepje ontstaat dat standhoudt: een handjevol leuke mensen dat samenkomt om verhalen te delen en elkaar te inspireren. Een soort Mezrab, maar dan Nederlandstalig. Een soort Echt Gebeurd, maar dan zonder prestatiedruk. Maar geen zorgen, ook als je geen grote storytelling-plannen hebt kun je gewoon meedoen aan de workshop. Voorop staat verhalen delen, mensen ontmoeten en plezier hebben!

De Coaches?

Fouad Lakbir

Maatschappelijk betrokken verteller geboren en getogen in de Kolenkitbuurt, Bos en Lommer.

 

Marjolein Frijling

Studeerde af aan de opleiding regie van de Toneelschool Maastricht. Interviewde 180 Amsterdammers

voor een groot project van de gemeente Amsterdam.

Arjen Barel

Oprichter van stichting Storytelling Centre en het Amsterdam Storytelling Festival, en schrijver van het boek 'Storytelling en de Wereld'.

 

Vragen?

Stuur een email naar projectleider Luuk van der Vaart via luuk@storytelling-centre.nl. En kijk ook op onze Instagram, of check de Storytelling Centre Podcast.

Voor contact:

(020) - 412 14 15